Πέμπτη 28 Ιουνίου 2007, καταραμένη μέρα για την Αθήνα.

Ο 'διάβολος' έπληξε τον τελευταίο της πνεύμονα, την Πάρνηθα.
Ο άνθρωπος έμεινε ανίσχυρος να κοιτάζει την πύρινη κόλαση.
Η τεχνολογία του, το χρήμα του, η λογική του δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν το οξυγόνο που είναι πολύτιμο για την ζωή του, για την ζωή των παιδιών του.
Το πλήγμα όμως δεν ήταν ολοκληρωτικό. Δεν απελπιζόμαστε.
Ο άνθρωπος κοιμόταν και έχασε μια μάχη.
Ο άνθρωπος έχει μυαλό, έχει λογική, έχει χρήμα, έχει τεχνολογία, θα ανατρέψει την κατάσταση.
Χρειάζεται το οξυγόνο για να ζήσει αυτός, τα παιδιά του και τα παιδιά των παιδιών του. Τις επόμενες μέρες θα φροντίσει να τα διορθώσει όλα, ο καθένας με τον τρόπο του.
Θα βλέπουμε, θα συνεργαζόμαστε, θα περιμένουμε τα πρώτα δείγματα ζωής του πληγωμένου δάσους.
Με το μυαλό μας και την τεχνολογία μας θα το βοηθήσουμε
να ανακάμψει.
Το σημαντικό είναι να μην πιαστούμε ξανά στον ύπνο.
ΔΕΝ θα πιαστούμε ξανά στον ύπνο.
ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ. ---------------------- Ι.Θεοχαρόπουλος
_________________________________________
σχετικό βίντεο www.youtube.com/watch?v=4NihHGP1Zpg&NR=1

10/11/07

Οι επισκέπτες έχουν λιγοστέψει από όσο μας πληροφορούν οι υπεύθυνοι των δύο καταφυγίων και αυτό οφείλεται τόσο στην τοποθέτηση απαγορευτικών μπαρών προς την Μόλα όσο και από την τοποθέτηση απαγορευτικών στις πηγές του Δρυμού.

Έγινε καινούργια ασφαλτόστρωση του δρόμου από Αγ. Τριάδα μέχρι τα Ραντάρ.
Επίσης τοποθετούνται από τη ΔΕΗ κατά μήκος του καινούργιου ασφαλτοτάπητα, καινούργια καλώδια, υπόγεια αυτή τη φορά. Άραγε θα μαζευτούν τα παλαιά που κρέμονται ετοιμόρροπα ακόμη σε όλο το βουνό;
Οι κορμοφράχτες έχουν γεμίσει με χώμα και σε πολλά σημεία ξεχειλίζουν.
Σε πολλά σημεία του περιφερειακού ασφάλτινου δρόμου η λάσπη έχει κάνει πολύ εμφανή την παρουσία της από τις τελευταίες βροχές.

Πολλές εργασίες γίνονται επάνω στο Δρυμό καμία όμως κίνηση για δεντροφύτευση. Συνεχίζονται οι εργασίες κορμοφραχτών σε όλη την επιφάνεια του δρυμού που κάηκε.
Στο ρέμα που καταλήγει στο Φαράγγι της «Γκούρας» δηλαδή ανάμεσα στις κορυφές Πλατύ βουνό και την Κυρά γίνονται ισχυρά αντιπλημμυρικά έργα με εκσκαφείς και τοποθετήσεις πλεγμάτων και φραγμάτων.





Οι πηγές Αγ. Τριάδος, Ταμίλθι, Μόλα εξακολουθούν να έχουν απαγορευτικό, να μην είναι δηλαδή πόσιμες. Αντίθετα στις πηγές Κορομηλιά, Κυρά, Παλιοχώρι, Μεσιανό νερό δεν υπάρχει απαγορευτικό και είναι πόσιμες.
Έχουν μπει παντού μπάρες σε καμένες και πράσινες περιοχές του βουνού καθώς και πλαστικές δεξαμενές νερού που τοποθετήθηκαν μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουνίου.

Νοέμβριος 2007 - «Παρατηρώντας»

Τα ελάφια έχουν γίνει πολύ φιλικά στον άνθρωπο και έχουν λιγοστέψει δραματικά. Στα σημεία που συχνάζουν τα ίχνη τους είναι πολύ λίγα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο και προσπαθούν να επιβιώσουν.